Maak de balans op

Ons leven is als een estafetterace, waarbij wij het stokje moeten overpakken van de generaties vóór ons. Jij bent geselecteerd om jouw race te rennen, waarvoor een erekroon klaarligt. In deze race worden we aangemoedigd door een ‘wolk van getuigen’ (Hebreeën 12:1) om onze kroon te behalen en het stokje te kunnen doorgeven aan de generaties na ons. We rennen niet voor een aardse kroon, maar voor een hemelse kroon. Paulus heeft zijn race gerend en wij zijn deel van zijn kroon. Welke mensen worden jouw kroon?

 

“Maar al die dingen waar ik zo trots op was, vind ik nu waardeloos. Want ze stonden mij in de weg om bij Christus te komen. Ja, ik vind het nu allemaal waardeloos, omdat niets zo kostbaar is als het kennen van mijn Heer Jezus Christus. Voor Hem heb ik het allemaal als troep weggegooid, om Christus te kunnen ontvangen. Want dan zou ik vrijgesproken worden van schuld.” – Filippenzen 3:7-9 (Basisbijbel)

 

In ons leven kunnen we veel bereikt hebben, veel weten, veel gedaan hebben en grote dromen hebben. Als íemand dat kon zeggen, is het Paulus wel. Maar hij heeft ontdekt dat, als je dat vergelijkt met het kennen van “mijn Heer Jezus Christus”, al het andere compleet verbleekt. Jezus is zó ontzagwekkend groot en overtreft alles.

Is Jezus zó kostbaar voor jou dat je alles wilt prijsgeven omwille van Hem, om één te zijn met Hem? Ben je nog steeds onder de indruk van Wie Hij is? Als je dat bent kwijtgeraakt, ontdek dan opnieuw wie Hij is en ga weer doen wat je deed, toen je Hem net leerde kennen. Zeg net als Paulus: Ik wíl Christus kennen en ik wil de kracht van Zijn opstanding erváren (Filippenzen 3:10). Niet als theologie, maar ervaar in je leven dat je een overwinnaar bent over je zonde, je ego, je gevoel, je aardse natuur. Besef opnieuw dat Jezus jou heeft gegrepen. Dat je bent geselecteerd, zodat je wilt grijpen waarvoor jij gegrepen bent. Dat je zó vol bent van Hem, zodat je kunt zeggen: “voor díe Jezus is het niet erg als ik word buitengesloten, afgewezen of als anderen me niet begrijpen”. God roept je. Dus ren voor de prijs en ga recht op je doel af!

Vergeet wat achter je is en strek je uit naar wat voor je ligt. Vergeet de fouten die je gemaakt hebt, vergeet je gemiste kans, vergeet je falen van de vorige keer, vergeet je verleden, vergeet je onzekerheden. Wacht ook niet op een sorry van iemand anders voordat je verder kunt, of totdat je meer kennis hebt voordat je anderen mee gaat nemen, of tot je partner er klaar voor is, of tot je de goedkeuring hebt van je ouders of vrienden.

Maak de balans op. Kijk verder dan vandaag, kijk verder dan volgend jaar. Kijk naar de grote dag dat God de erekroon gaat uitreiken, voor het verschil wat jij gemaakt hebt in de levens van de mensen die Hij liefheeft. Leef als een verliefde bruid, die niet kan wachten om de bruidegom te zien komen.

Gerelateerde blogs

Hoe bid je met kinderen?

Hoe kunnen wij, als ouders, onze kinderen helpen te bidden, zodat zij een levende relatie ontwikkelen met Jezus?

DoorBrekers SuperKids

Als jouw leven schudt

Zoals een aardbeving alles laat schudden, kunnen er dingen in je leven gebeuren, die alles doen schudden…

Ilona Paauwe

De grote Regisseur van Pasen

Elk jaar vieren we Pasen. Pasen is als een film, waarvan God de grote Regisseur is. In de Bijbel lezen we scenes in het Oude Testament en de vervulling
Jordy Kroon

Vernieuw je denken

Nadat het volk Israël was verlost uit de slavernij, liep het geen rechtstreekse route naar het beloofde land. Hun weg kostte tijd en liep via de woestijn.

Jordy Kroon

Maak de balans op

Ons leven is als een estafetterace, waarbij wij het stokje moeten overpakken van de generaties vóór ons. Jij bent geselecteerd…

Peter Paauwe

Vrede in je financiën

Om echte vrede te ervaren, is het belangrijk dat elk aspect van je leven buigt voor God. Ook je financiën.

Peter Paauwe

Vrede in je ziel

Op het moment dat je geest vernieuwd wordt, is je ziel niet gelijk veranderd. Daarom is het belangrijk dat je ziel buigt voor je vernieuwde geest.

Peter Paauwe

Vrede in je geest

Jij en ik maken deel uit van het Koninkrijk van God. Dat koninkrijk bestaat uit gerechtigheid, vrede en blijdschap.

Peter Paauwe

Vrij van religie en zonde

Vrij zijn betekent: onafhankelijk van de macht en de wil van een ander, ‘Ik moet niets, ik mag alles’. Dat is precies wat God ons heeft gegeven.

Peter Paauwe
Waar
Levens
Worden
Vernieuwd