header_bijbelschool

bijbelschool.
groei in
je roeping.

De plek waar je je kennis van het Woord en je relatie met Jezus verdiept. Waar je jouw God-gegeven potentie ontdekt en ontwikkelt. Waar je wordt uitgedaagd te wandelen en groeien in jouw roeping, zodat je de wereld om je heen kunt aanraken met Gods liefde.

Bijbelschool

Op de Bijbelschool leer je hoe het bovennatuurlijke leven eruit ziet dat God voor je heeft en hoe je dat vormgeeft in je dagelijks leven. Je zult zien dat daarmee niet alleen jouw leven vernieuwd wordt, maar ook dat van mensen om je heen.

Hoe ziet de Bijbelschool eruit?

KENNIS

Hosea 4:6 zegt: “Mijn volk gaat te gronde door het gebrek aan kennis” (NBG51). Het gaat hier om meer dan hoofdkennis. Het gaat erom God beter te leren kennen. Door middel van live lessen en videolessen op locatie leer je wat het Woord hierover zegt. Verder ontdek je wat God zegt over het bovennatuurlijke leven, hoe de Bijbel in elkaar zit en wat de Bijbel leert over bijvoorbeeld het Oude en het Nieuwe Verbond, worship, profetie, genezing, tongentaal en financiën.

TRAINING

Met de opgedane kennis en openbaringen ga je oefenen en word je aangemoedigd om die toe te passen in de praktijk. Zo ga je ontdekken wat jouw gaven zijn, hoe je die verder kunt ontwikkelen en wat God door jou heen kan doen. Het belangrijkste daarbij is jouw persoonlijke relatie met God versterken zodat je weet wat Hij van jou vraagt. “En dit is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, Die U gezonden hebt.” (Joh 17:3, HSV)

 

PRAKTIJK

Naast het versterken van je kennis en het oefenen zul je uitgedaagd worden om ook in je dagelijkse leven te gaan doen waar God je voor geroepen heeft. Het kan niet anders dan dat je, door te leven met Hem, meer en meer op Christus gaat lijken en dat jouw omgeving gaat profiteren van de ontwikkeling die jij doormaakt. Laat uw licht zo schijnen voor de mensen, dat zij uw goede werken zien en uw Vader, Die in de hemelen is, verheerlijken.” (Mattheüs 5:16, HSV)Lesmateriaal

Bij de Bijbelschool verdiep je je in verschillende onderwerpen, verdeeld in 10 modules. Deze modules komen afwisselend per thema door het seizoen heen aan de orde. Met behulp van tips, tools en opdrachten word je uitgedaagd om het geleerde toe te passen in de praktijk.

Welke lesmodules kun je verwachten?

Module 1: Het kennen van God

Basis van alles.

Module 2: Het levende Woord

Scherper dan een tweesnijdend zwaard.

Module 3: De Bijbel

Een bovennatuurlijk boek.

Module 4: Jezus

Het beeld van God.

Module 5: Leiderschap

Start van groei.

Module 6: Roeping

Richting van jouw leven.

Module 7: De onzichtbare wereld

Er is meer tussen hemel en aarde.

Module 8: Financieel rentmeesterschap

God voorziet & wij beheren.

Module 9: Bovennatuurlijke gezondheid

Sozo van God.

Module 10: Ministry en discipelschap

Van binnen naar buiten.

Stap in

De Bijbelschool is open voor iedereen vanaf 18 jaar, die actief betrokken is bij een kerk en verdere verdieping zoekt in zijn/haar geloof.

De lessen zijn elke woensdag van 19.30 uur tot 22.00 uur in de Midden Nederland Hallen in Barneveld, met uitzondering van de schoolvakanties (regio Midden). Het nieuwe seizoen begint op woensdag 11 september 2024 en loopt tot en met woensdag 18 juni 2025.

Deelname aan de Bijbelschool kost per maand €80 per persoon of €125 per stel. Voor fulltime studenten geldt een speciaal tarief van €45 per maand. Deze bedragen zijn inclusief lesmateriaal en toegang tot de online leeromgeving van de Bijbelschool.

Stap in en meld je aan voor 1 juni 2024 via onderstaande button.

AANMELDEN

Ervaringen van Bram, Sarah en Lieve

Bram

“Internship bij DoorBrekers was voor mij de juiste stap om te groeien op het gebied van video en in mijn levende relatie met Jezus. Ik kreeg veel ruimte om de vetste videos te maken van o.a. toffe events bij DoorBrekers. Ik kon er mijn creativiteit in kwijt om de boodschap van DoorBrekers op een krachtige manier te laten klinken.”

 

“In combinatie met de Bijbelschool groeide ik ook op geestelijk gebied, waar ik praktische tools heb gekregen om de Bijbel beter te begrijpen en deze toe te passen in mijn dagelijks leven.”

Sarah

“De afgelopen maanden heb ik internship mogen doen bij People. Tijdens mijn internship heb ik vooral veel geleerd over het samen kerk zijn. Ik heb bijzondere en mooie doopgesprekken gehad met YTH en Forever Young, geholpen met de kerstpakkettenactie en meegebouwd aan de Bijbelschool. Achter de schermen mocht ik helpen bij de ontwikkeling van het doopteam. Ook heb ik een onderzoek gedaan bij YTH over hun betrokkenheid binnen DoorBrekers.”

 

“In de afgelopen maanden heb ik letterlijk ‘levens veranderd zien worden’. Daardoor heb ik, naast het dienen, ook echt mogen zien en ervaren hoe goed, liefdevol en groot onze God is!”

Lieve

“Het afgelopen jaar heb ik de kans gekregen om mijn passie voor sociale media te combineren met mijn studie, terwijl ik me volledig heb ingezet voor het laten groeien van de online aanwezigheid van DoorBrekers. Van het bedenken van creatieve en inspirerende content tot het analyseren van resultaten, elke dag bracht nieuwe uitdagingen en leermomenten. Met trots kan ik zeggen dat we samen een enorme groei hebben doorgemaakt! Ik ben zo dankbaar voor het DoorBrekers-team en de kans om mijn geloof te versterken terwijl ik mijn talenten mocht inzetten voor Gods koninkrijk.”

 

“Op naar nieuwe wegen, geleid door Hem die ons kracht geeft!”

Hoe ziet Internship eruit?

Kijk hieronder voor mogelijkheden om je Internship in te vullen. Er zijn beperkte plekken beschikbaar dus zit er iets voor je bij of twijfel je nog, wacht dan niet, maar meld je aan. Tijdens een intakegesprek gaan we graag op je vragen in.

Bijbelschool

Als administratieve duizendpoot ondersteun je de Bijbelschool Coördinator en weet je de Bijbelschool naar een hoger niveau te tillen. Dankzij jou loopt alles op rolletjes en halen studenten het maximale uit hun Bijbelschool.

People

Help mensen met God, elkaar en met het Huis te verbinden. Met jouw oog voor mensen zie jij wat nodig is om het Next Step proces te versterken. Met jouw admin skills weet je dit te vertalen naar de praktijk.

Family

Help nieuwe gezinnen bij het integreren in DoorBrekers. Zowel op zondag als doordeweek leg je pro-actief contact met kinderen en hun gezinnen en help je hen connecten door middel van activiteiten, Connects en Teams.  

SuperKids Productie

Help creatieve content te bedenken, plannen en produceren voor SuperKids. Dit varieert van het schrijven van scripts tot het decoreren van de studio en het organiseren van de opnames.

YTH Productie

Bouw mee aan energieke YTH events, waar een nieuwe generatie opstaat. Plannen, organiseren en overzicht houden zitten in je DNA. Met draaiboeken en werkende concepten leer je mensen en middelen effectief samen te brengen.

Event Productie

Ontdek hoe jij kunt bijdragen om elke dienst en event tot een succes te maken. Je bent betrokken bij de organisatie van de technische productie, van geluid tot camera tot regie. Je geniet ervan om te zien hoe alles en iedereen daarbij samenkomt.

Facility

Bouw mee aan verschillende diensten en events door te helpen bij op- en afbouw en allerlei hand- en spandiensten in het gebouw. Jij bent handig, ziet wat nodig is en steekt graag je handen uit de mouwen.

Worship

Versterk het Worship Team door het plannen, organiseren en communiceren van events voor dit Team. Met jouw sterke organisatorische vaardigheden en affiniteit met muziek weet je daarbij de juiste toon te vinden.

Communicatie

Inspireer mensen met jouw teksten, zoals interviews, blogs, promoteksten of nieuwsbrieven. Je hebt een sterk taalgevoel en weet de boodschap van DoorBrekers te vertalen naar verschillende doelgroepen.

Marketing

Verspreid de boodschap van DoorBrekers door ons bereik via internet te vergroten. SEA en SEO zijn jou bekend. Denk mee over het versterken van de vindbaarheid van DoorBrekers, SuperKids, YTH, Forever Young en Diamonds.

Social Media

Inspireer mensen met DoorBrekers content via Social Media, die jij plant, schrijft en/of ontwerpt. Je kent de Social Media-wereld en weet hoe je die effectief kunt inzetten om mensen te bereiken.

Video

Creëer toffe video’s voor bijvoorbeeld de website, SuperKids Online of YTH. Met jouw gevoel voor creativiteit weet je precies de juiste knip te zetten om de boodschap van DoorBrekers krachtig te laten klinken.

Aanmelding Bijbelschool


  Aanmelding Internship


   Waar
   Levens
   Worden
   Vernieuwd