Dankbaarheid: een staat van kracht

 

Je leven bestaat uit een aaneenschakeling van gewoonten die al vanaf jongs af aan in ons leven geprogrammeerd zijn. Goede en slechte gewoonten. Ze zitten zo diep in ons hart verankerd, dat het soms lastig is om iets veranderd te zien in ons leven. Een slechte gewoonte omdraaien in een goede gewoonte. Een eigenschap in ons karakter wat we veranderd willen zien. Toch geeft de bijbel ons sleutels voor een krachtig en overwinnend leven, een staat van kracht. Eén van die sleutels is dankbaarheid. Leven in een staat van kracht is leven in een staat van dankbaarheid. En leven in een staat van dankbaarheid is de sleutel voor een leven in Gods tegenwoordigheid. Willen we leven in verbinding met God? Leef dan een leven van constante dankbaarheid. 

 

Wat is dankbaarheid?

Dankbaarheid komt niet doordat we alles hebben of pas als alle omstandigheden goed zijn. Als dat het geval zou zijn, zou onze staat van kracht overgeleverd zijn aan alles wat van buiten op ons afkomt. Dankbaarheid is bedenken wat God ziet en daarover mediteren. Hoe meer we mediteren op Gods waarheid en die voor ons zien, hoe meer we kunnen leven in dankbaarheid en hoe meer we leven in een staat van kracht.

 

Resultaat van dankbaarheid

Inmiddels heeft de wetenschap ook uitgevonden wat de bijbel al jaren beschrijft: dankbaarheid produceert geluk en tevredenheid in ons leven. Neem de komende dagen eens tijd om elke dag 5 punten van dankbaarheid op te schrijven. Wanneer je gaat leven als een dankbaar mens, zul je de wereld om je heen zien veranderen, omdat jij anders naar de wereld begint te kijken. 

“En alles wat u doet met woorden of met daden, doe dat alles in de Naam van de Heere Jezus, terwijl u God en de Vader dankt door Hem”. Kolossenzen 3:17

 

Gerelateerde blogs

Vrede in je financiën

Om echte vrede te ervaren, is het belangrijk dat elk aspect van je leven buigt voor God. Ook je financiën.

Peter Paauwe

De kracht van nu

God moedigt ons aan voor een nu-geloof. Dat betekent dus niet bezig zijn met het verleden, niet met de toekomst, maar met dit moment.

Ilona Paauwe

De prioriteit van elke gelovige

Geplant zijn in de kerk (het Huis) zorgt ervoor dat je niet alleen bloeit in het Huis, maar ook op andere gebieden van je leven. 

Peter van Dijk

Blijf niet hangen in je vorige seizoen

Als tegen je gezegd wordt dat je rouwperiode voorbij is, wil dat niet zeggen dat dat gelijk anders voelt of dat alles er opeens rooskleurig uitziet.

Peter van Dijk

Het prijskaartje van jouw droom

Een droom is geweldig. Het geeft energie en een doel. Maar elke persoonlijke droom heeft ook een persoonlijke prijs.

Peter Paauwe

Het seizoen voor jouw droom

Voor alles is een seizoen: een tijd die ergens voor apart is gezet. God, de Schepper van de tijd, staat Zelf buiten de tijd.

Peter Paauwe

Gods doel en jouw droom

Hoe weet je wat Gods doel is voor je leven en hoe verhoudt zich dat tot jouw droom? Veel mensen hebben een beeld bij ‘Gods doel’…

Peter Paauwe

Jouw design bepaalt het doel van je leven

Wij zijn gemaakt om een licht te zijn. Jouw licht trekt mensen aan en laat daar doorheen God de Vader zien.

Peter Paauwe

Het gebed van geloof

Wanneer je Jezus in je leven toelaat, is je leven nooit saai. Bij Hem zijn er geen grenzen in wat er mogelijk is en hoeveel Hij kan en wil geven.

Peter Paauwe
Waar
Levens
Worden
Vernieuwd