De kracht van nu

In Hebreeën 11:1 (HSV) staat: “Het geloof nu is een vaste grond van de dingen die men hoopt, en een bewijs van de zaken die men niet ziet”. God moedigt ons aan voor een nu-geloof. Dat betekent dus niet bezig zijn met het verleden, niet met de toekomst, maar met dit moment. De enige tijd die je kunt beïnvloeden is het nu. In het nu is vrijheid, genezing en herstel. Daarom is het nu de tijd om besluiten te nemen. Dat is de kracht van nu.

In 2 Korinthe 6:2 (Het Boek) lezen we:

“‘Op het goede moment verhoorde Ik uw gebed, op de dag van redding kwam Ik u te hulp.’ Dat goede moment is nu aangebroken en het is nu ook die dag van redding”.

Soms zijn er nu-of-nooit-momenten. God hoort je op de juiste tijd. Hij is, Hij was en Hij zal zijn. Hij is ‘Ik Ben’. Hij zit niet vast aan tijd, omdat Hij eeuwig is. Wij hebben gelimiteerde tijd, dus: waar liggen mijn prioriteiten? Waar ben ik nu mee bezig? Wat houdt mijn leven in? Waar leef ik voor? De enige mogelijkheid om je leven te veranderen is nu. Stel daarom niet uit. Dit is de dag die de Heer heeft gemaakt. Zijn genade is nieuw elke morgen.

 

Sta op

In Psalm 90:12 staat dat we onze dagen moeten tellen om een wijs hart te verkrijgen. Wijsheid krijg je door je kennis te gebruiken, je ervaring, je gezonde verstand, je openbaringen van de Heilige Geest. Zijn wijsheid zorgt voor verandering voor jezelf en voor anderen. De Heilige Geest is in je. Hij is vol wijsheid, inzicht, raad, sterkte en kennis. De Heilige Geest is als een vuur binnenin je. Een vuur brengt ontzag voor de Vader en verschrompelt wat niet van God komt. Hoe meer je spreekt vanuit moed en overtuiging, hoe meer het licht van de Heilige Geest in jou gaat schijnen. Jouw tong is een sterk, gezalfd wapen, gemaakt om een vijand te confronteren die bezig is te roven. Schud leugens van zwakte van je af en sta op om duisternis te confronteren. Laat je niet intimideren: je bent geboren als een strijder in een geestelijke oorlog. Je hebt alles wat je nodig hebt in de strijd om de verslagen vijand te weerstaan. Pak het zwaard (Gods Woord) op. Gebruik je talenten, je woorden, je liefde om Gods oogst binnen te halen. Herken de kracht van nu, want jij bent nodig.

Gerelateerde blogs

Vrede in je financiën

Om echte vrede te ervaren, is het belangrijk dat elk aspect van je leven buigt voor God. Ook je financiën.

Peter Paauwe

De kracht van nu

God moedigt ons aan voor een nu-geloof. Dat betekent dus niet bezig zijn met het verleden, niet met de toekomst, maar met dit moment.

Ilona Paauwe

De prioriteit van elke gelovige

Geplant zijn in de kerk (het Huis) zorgt ervoor dat je niet alleen bloeit in het Huis, maar ook op andere gebieden van je leven. 

Peter van Dijk

Blijf niet hangen in je vorige seizoen

Als tegen je gezegd wordt dat je rouwperiode voorbij is, wil dat niet zeggen dat dat gelijk anders voelt of dat alles er opeens rooskleurig uitziet.

Peter van Dijk

Het prijskaartje van jouw droom

Een droom is geweldig. Het geeft energie en een doel. Maar elke persoonlijke droom heeft ook een persoonlijke prijs.

Peter Paauwe

Het seizoen voor jouw droom

Voor alles is een seizoen: een tijd die ergens voor apart is gezet. God, de Schepper van de tijd, staat Zelf buiten de tijd.

Peter Paauwe

Gods doel en jouw droom

Hoe weet je wat Gods doel is voor je leven en hoe verhoudt zich dat tot jouw droom? Veel mensen hebben een beeld bij ‘Gods doel’…

Peter Paauwe

Jouw design bepaalt het doel van je leven

Wij zijn gemaakt om een licht te zijn. Jouw licht trekt mensen aan en laat daar doorheen God de Vader zien.

Peter Paauwe

Het gebed van geloof

Wanneer je Jezus in je leven toelaat, is je leven nooit saai. Bij Hem zijn er geen grenzen in wat er mogelijk is en hoeveel Hij kan en wil geven.

Peter Paauwe
Waar
Levens
Worden
Vernieuwd