De prioriteit van elke gelovige

Geplant zijn in de kerk (het Huis) zorgt ervoor dat je niet alleen bloeit in het Huis, maar ook op andere gebieden van je leven. Het Huis is bedoeld als veilige plek, waar je jezelf mag zijn. Een plek waar we elkaar niet veroordelen of uitlachen, maar elkaar helpen om verder te komen. Als we willen uitgaan in de wereld, begint dat bij geplant zijn in het Huis: de plek waar je gezond en sterk kunt groeien en waar je niet alleen staat. Dit is een belangrijke prioriteit van elke gelovige. Het Huis gaat niet alleen over de zondagdienst, maar ook over kleine groepen, zoals bijvoorbeeld Connects. In Handelingen 2:42-47 lezen we dat de gelovigen drie dingen deden:

  1. ‘volharden in de leer van de apostelen’. God werkt door apostolisch leiderschap heen, niet om je te beperken, maar om je te zegenen en te verrijken.
  2. ‘breken van het brood’, avondmaal vieren.
  3. ‘bidden’. Volwassen gelovigen kennen de kracht van het gebed en zijn niet afhankelijk van anderen die voor hen bidden.

De prioriteit van iedere gelovige

Peter noemt de volgende prioriteiten van elke gelovige:

  1. Je omgeving bepaalt voor een belangrijk deel je gezondheid en daarmee je groei. Zorg daarom dat je deel uitmaakt van het Huis, waar ruimte is om te groeien.
  2. Je hebt een ‘Paul’ in je leven nodig: iemand die verder is dan jij, iemand die al onderdeel is van de cultuur en die je in contact kan brengen met andere mensen. 
  3. 80% van het leven is simpelweg opdagen met een goede attitude. Daarmee help je niet alleen jezelf, maar zo neem je ook anderen mee. Samen heb je een groter effect.
  4. Neem verantwoordelijkheid voor je groei. Laat niet het verleden, de omstandigheden of anderen bepalen hoe jouw leven eruit ziet, maar neem je eigen verantwoordelijkheid. God heeft nieuwe, frisse openbaringen voor jou over Hem en Zijn koninkrijk. 

Check ook de prekenserie Persoonlijke prioriteiten.

Gerelateerde blogs

Vrede in je financiën

Om echte vrede te ervaren, is het belangrijk dat elk aspect van je leven buigt voor God. Ook je financiën.

Peter Paauwe

De kracht van nu

God moedigt ons aan voor een nu-geloof. Dat betekent dus niet bezig zijn met het verleden, niet met de toekomst, maar met dit moment.

Ilona Paauwe

De prioriteit van elke gelovige

Geplant zijn in de kerk (het Huis) zorgt ervoor dat je niet alleen bloeit in het Huis, maar ook op andere gebieden van je leven. 

Peter van Dijk

Blijf niet hangen in je vorige seizoen

Als tegen je gezegd wordt dat je rouwperiode voorbij is, wil dat niet zeggen dat dat gelijk anders voelt of dat alles er opeens rooskleurig uitziet.

Peter van Dijk

Het prijskaartje van jouw droom

Een droom is geweldig. Het geeft energie en een doel. Maar elke persoonlijke droom heeft ook een persoonlijke prijs.

Peter Paauwe

Het seizoen voor jouw droom

Voor alles is een seizoen: een tijd die ergens voor apart is gezet. God, de Schepper van de tijd, staat Zelf buiten de tijd.

Peter Paauwe

Gods doel en jouw droom

Hoe weet je wat Gods doel is voor je leven en hoe verhoudt zich dat tot jouw droom? Veel mensen hebben een beeld bij ‘Gods doel’…

Peter Paauwe

Jouw design bepaalt het doel van je leven

Wij zijn gemaakt om een licht te zijn. Jouw licht trekt mensen aan en laat daar doorheen God de Vader zien.

Peter Paauwe

Het gebed van geloof

Wanneer je Jezus in je leven toelaat, is je leven nooit saai. Bij Hem zijn er geen grenzen in wat er mogelijk is en hoeveel Hij kan en wil geven.

Peter Paauwe
Waar
Levens
Worden
Vernieuwd