INFOSHEET STEP.ONE

DOORBREKERS OP ZONDAG

Als DoorBrekers houden we elke week diensten op vijf locaties: Amsterdam, Drechtsteden, Midden Nederland, Zeeland en Zwolle. Daarnaast hebben we online diensten via YouTube.com/DoorBrekers.

 

DIENSTEN EN EVENTS

Diensten op onze locaties

Elke zondagochtend om 10.30 uur hebben we op iedere locatie een dienst. Dit is onze belangrijkste meeting. De plek waar we God gezamenlijk aanbidden, Gods Woord induiken en elkaar ontmoeten. We houden deze diensten graag laagdrempelig, waar je bekenden mee naar toe wilt nemen. Na de dienst is er koffie en thee in de foyer waar ruimte is om met elkaar te connecten en nieuwe mensen te leren kennen.

Andere meetings

Naast onze diensten op zondagochtend hebben we een paar keer per jaar andere meetings en events, zoals:

 • Holy Spirit Night
  Een paar keer per jaar is er op zondagavond een Holy Spirit Night met extra tijd voor en focus op ministry en worship.
 • Heart & Soul
  Twee keer per jaar is er een Heart & Soul Sunday, gericht op het delen van de visie en missie van DoorBrekers, met name voor de korte en middellange termijn. Ons doel is om iedereen die betrokken is bij DoorBrekers mee te nemen in deze visie.
 • LEAD
  Twee keer per jaar, in september en januari, organiseren we LEAD, een dag die gericht is op het ontwikkelen van leiderschap (van je eigen leven, je gezin, team, bedrijf of afdeling) en het bouwen van de lokale kerk. Onze focus is gezonde mensen en gezonde kerken door gezond leiderschap. LEAD begon als een interne meeting voor alle team- en connectleiders in DoorBrekers en is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke leiderschapsdag met een netwerk van veel verschillende kerken. 
 • Events
  We houden regelmatig speciale events, zoals met kerst en Pasen, maar ook Diamonds events voor vrouwen, Date Nights voor getrouwde stellen, Business Breaks voor ondernemers en business professionals, Youth events voor tieners, etc.

DOORBREKERS ONLINE

Online diensten

Elke zondagochtend om 10.30 uur wordt de dienst in Barneveld live uitgezonden via YouTube, Facebook en DoorBrekersOnline.nl. Vanaf 10.20 uur starten we met een pre-show, waar je allerlei ins en outs van DoorBrekers hoort, inclusief praktische info, fun en een terug- en/of vooruitblik op diensten en events. De online diensten kun je altijd op een ander moment terugkijken.

SuperKids Online

Elke zondag vanaf 8.00 uur is er een tof SuperKids Online programma beschikbaar met SuperKids worship, fun en creatieve input, bijvoorbeeld de Avonturier, die aan de hand van zijn avonturen op een pakkende manier een bijbelverhaal uitlegt. SuperKids Online is op elk gewenst moment te bekijken via DoorBrekers.nl/SuperKids.

 

COMMUNICATIE

Om mensen te kunnen blijven inspireren en informeren, communiceren we via verschillende kanalen:

 • Nieuwsbrief
  Een belangrijke manier waarop we mensen op de hoogte houden van alle events en ontwikkelingen binnen DoorBrekers doen we via nieuwsbrieven. Wil je niets missen, schrijf je dan in via DoorBrekers.nl/nieuwsbrief.
 • Social Media
  Via Instagram, YouTube en Facebook vind je veel inspiratie met ‘snacks’ en ‘quotes’ vanuit de preek, bemoedigingen en bijbelteksten voor de week.
 • DoorBrekers website
  Hier vind je alle info die we hier delen en meer.
 • DoorBrekers Agenda
  In de DoorBrekers google agenda vind je alle DoorBrekers events. Wil je deze agenda integreren je eigen google agenda? Klik dan hier en volg de eenvoudige stappen om dat in te stellen.
 • Family Facebookgroep
  DoorBrekers heeft een officiële (besloten) Family facebookgroep per locatie, waar familieberichten worden gedeeld voor en door mensen van die locatie. Denk aan geboorte, huwelijk, ziekte, overlijden, e.d. We vinden het belangrijk om op die manier bij elkaar betrokken te blijven. Iedereen die geregistreerd staat bij de betreffende campus kan lid worden van deze Family Facebookgroep.

 

DOORBREKERS CONNECT

Relaties zijn het kloppende hart van de gemeente en maken het leven leuk en aantrekkelijk. Daarom willen we zoveel mogelijk plekken creëren waar we connectie kunnen vinden. In de regel komt een Connect om de week bij elkaar als groep. Daarbij zijn er zes soorten Connect:

 1. Basics – eigen-ontwikkelde cursus van DoorBrekers, die uit 3×9 lessen bestaat. Basics is een combinatie van inspirerende videoteaching, persoonlijke gesprekken en connectie. Met Basics leg je een stevig fundament voor je leven en ontdek je wie je bent in Jezus Christus. Bovendien helpt het je om je thuis te voelen binnen DoorBrekers en te begrijpen waar we voor staan. Basics kan ook online worden gevolgd.
 2. @home – samen (aan-)bidden, avondmaal vieren, napraten over de preek of over een bepaald thema. De invulling verschilt per @home. 
 3. Topic – met elkaar verdiepen in een bepaald thema, vaak aan de hand van een boek of programma. Denk aan thema’s als opvoeding, bijbelstudie, huwelijk, leiderschap, financiën. 
 4. Interest – samenkomen op basis van een gezamenlijke interesse. Dat kan sportief zijn (zoals racefietsen, voetballen) maar ook creatief, gezelligheid, hobby’s, e.d. 
 5. Young People – connecten met leeftijdgenoten voor iedereen tussen de 12-30 jaar. Connects zijn verdeeld in Youth 12+, Youth 15+ en Forever Young (18+). De invulling verschilt per connect.
 6. Outreach – samenkomen om op een praktische manier verschil te maken buiten DoorBrekers, bijvoorbeeld een huis of buurt opknappen.

Elk jaar starten we een nieuwe Connect-cyclus in februari en in september. Tijdens de zomerperiode zijn er speciale Summer Connects. Check DoorBrekers.nl/Connect voor een compleet overzicht van beschikbare connects, waarbij je kunt filteren op bijvoorbeeld campus, plaats, doelgroep of leeftijd. 

Voor Topic Connects en Basics geldt dat je alleen aan het begin van de cyclus kunt instappen. Voor alle andere Connects kun je je op elk gewenst moment aanmelden bij de betreffende Connect. Aanmeldingen voor Basics lopen via DoorBrekers.nl/Basics

 

DOORBREKERS TEAM

DoorBrekers wordt gebouwd door een groot team van enthousiaste mensen die op verschillende manieren betrokken zijn en hun talenten inzetten. Meebouwen in een DoorBrekers Team is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen, ervaring en skills uit te breiden en concreet mee te bouwen aan het Koninkrijk van God. Bij veel teams kun je eerst een keer meedraaien om te kijken of het bij je past.

De teams kunnen verschillen per locatie, dus check DoorBrekers.nl/bouwmee voor de mogelijkheden en om je aan te melden.

YOUNG PEOPLE

SuperKids (0-3 jaar)
Plek waar kinderen tijdens de dienst op zondagmorgen een eigen Kids programma hebben en opgevangen worden door een enthousiast team, die werkt volgens de normen van een professioneel kinderdagverblijf. 

Superkids (groep 1-8)
Tijdens de dienst is er voor de kinderen van de basisschool een toffe kinderkerk, waar ze kunnen groeien in hun relatie met Jezus en met elkaar. Naast SuperKids worship en creatieve input, is er tijd voor fun en connectie. Check DoorBrekers.nl/SuperKids voor meer info.

Youth (12-18)
Naast de Youth Connects is er voor deze doelgroep het volgende:

 • Midden Nederland
  Elke zondag na de dienst is iedereen tussen 12-18 jaar welkom in de Youth Corner. Hier is altijd iemand van ons team om nieuwe tieners welkom te heten en te helpen geconnect te raken. Je vindt de Youth Corner achter in de foyer onder de vide.
 • Centraal
  Jaarlijks zijn er speciale Youth events, bedoeld voor tieners van alle locaties samen, bijvoorbeeld Summercamping, Youth Gala of Youth Conference Day. Houd daarvoor social media in de gaten. Zijn er tieners in jouw gezin, dan helpen we hen graag in contact te komen met leeftijdgenoten. Geef dit dan aan bij je Step.One host.

Forever Young (18+)
Forever Young organiseert naast de Connects het volgende:

 • Midden Nederland
  Elke zondag na de dienst komen 18+ers bij elkaar in de koffiebar. Die is boven in de foyer, ga daarvoor via de houten trap naar boven. Iemand van ons team zal daar zijn om nieuwe mensen te verwelkomen en te helpen geconnect te raken.
 • Centraal
  Enkele keren per jaar organiseert Forever Young een event voor leeftijdgenoten van alle locaties samen, bijv. een Roller Disco of een dagje skiën.

 

SPECIFIEKE DOELGROEPEN

Diamonds
Diamonds is voor vrouwen van alle leeftijden en achtergronden. Diamonds is ontstaan als een initiatief van Ilona Paauwe om vrouwen te helpen ontdekken wat de waarde, de kracht en de bestemming is die God voor vrouwen heeft en om daarin op te staan. Hiervoor organiseren we jaarlijks een Diamonds conferentie met daarnaast een paar keer per jaar een Diamonds Night vol inspirerende input, worship, gezelligheid en fun. Diamonds is een plek waar we willen dat dromen ontwaken en geloof en vertrouwen groeien. Iedere vrouw is welkom. 

Kingdom Builders
Kingdom Builders is het platform voor ondernemers en business professionals binnen DoorBrekers. De visie van Kingdom Builders is om ondernemingen te bouwen op de principes van het Koninkrijk van God. Ondernemerschap is een gift van God, gegeven om onder andere de kerk sterk te bouwen door visie, ondernemerschap, financieel leiderschap en outreach naar andere ondernemers. Er zijn Kingdom Builders Connects voor onderlinge connectie, inspiratie en netwerken. Die vind je bij de Interest Connects. Daarnaast worden er Business Breaks georganiseerd met een gastspreker, die op grote schaal invloed en expertise heeft op het gebied van ondernemen.

Love4Life
Love4Life is er voor aanstaande of pasgetrouwde bruidsparen. Tijdens een geheel verzorgd weekend denk je samen na over wat het huwelijk precies is, wat God erover zegt en hoe je een sterke relatie bouwt en onderhoudt. Er is genoeg tijd om belangrijke zaken één op één door te spreken met je toekomstige man of vrouw. Dit weekend is één keer per jaar, meestal in februari/maart. 

 

DOORBREKERS FAMILIE

DoorBrekers Care
Als DoorBrekers willen we een familie zijn die er voor elkaar is, ook als dingen niet makkelijk gaan. Of dat nou gaat om ziekte, huwelijks- of opvoedingsvragen, psychische problemen, financiële vragen, of wat dan ook, we willen niet dat iemand ergens alleen doorheen gaat. Via DoorBrekers Care kijken we daarom graag mee hoe we kunnen helpen en supporten. Soms is het genoeg als iemand gewoon zijn/haar verhaal kwijt kan zonder veroordeling. Als er meer nodig is, kan dat ook. Als DoorBrekers verlenen we geen specialistische hulp, waar nodig kunnen we wel verwijzen naar en/of samenwerken met professionele instanties.

Bijzondere momenten
Omdat we familie zijn, vinden we het fijn om ook bijzondere momenten te delen:

 • Trouwen
  Heb je trouwplannen en wil je DoorBrekers betrekken bij jullie trouwdienst, bijvoorbeeld door een spreker of worshipteam? Neem dan contact op met de ceremonieplanner van DoorBrekers via ceremonieplanner@doorbrekers.nl, die hier alles over kan vertellen en mee kan denken over specifieke vragen.
 • Geboorte
  Hebben jullie pas een kindje gekregen, dan kun je dit mooie nieuws op verschillende manieren delen binnen DoorBrekers:

  • via de Family Facebookgroep van je eigen locatie. Als je al lid bent van deze groep, dan kun je gewoon zelf een bericht posten, bij voorkeur een foto van jullie hele gezin met vermelding van jullie naam en die van de baby natuurlijk. Na goedkeuring van de beheerder (meestal binnen een halve dag) is dit bericht zichtbaar.
  • door een gezinsfoto te delen in de dienst. Stuur in dat geval z.s.m. na de geboorte een goede digitale foto van het gezin met vermelding van naam van het kind+ouders+broers/zusjes naar info@doorbrekers.nl. Dan zorgen wij ervoor dat het de eerstvolgende zondag op het grote scherm gedeeld wordt op je eigen campus.
  • door jullie kindje voor te stellen tijdens een Family Sunday (paar keer per jaar). Dan kun je jullie pasgeboren kind tijdens de dienst  voorstellen op je eigen locatie, waarbij we samen voor het kind en gezin bidden. 
 • Overlijden
  De Care Coördinator is aanspreekpunt voor alles m.b.t. Care, inclusief informatie en communicatie binnen DoorBrekers rondom een overlijden, bijvoorbeeld over wat we over het overlijden vermelden in de eerstvolgende dienst op zondag. Ook is het mogelijk om DoorBrekers te betrekken bij een afscheidsdienst.

De Care Coördinator op jouw locatie is bereikbaar via care[campusnaam]@doorbrekers.nl (bijv. caremiddennederland@doorbrekers.nl).

Al deze info over hoe we familie willen zijn is te vinden op DoorBrekers.nl/familie.

 

ORGANISATIE

Dagelijkse leiding
Onze senior pastors Peter en Ilona Paauwe sturen samen met het leadteam (Arnoud Paauwe, Maarten Haagen en Jordy Kroon) een breed team aan van staff, campusleiders en vrijwilligers. Met elkaar geven zij richting en ondersteuning aan de visie, inclusief alle praktische en geestelijke taken binnen DoorBrekers. Lokaal worden teams en vrijwilligers aangestuurd door de campusleider.

Bestuur
Het bestuur is eindverantwoordelijk voor alle financiële en materiële zaken van DoorBrekers. Dit bestuur bestaat uit Peter Paauwe (voorzitter), Wiebbe Bonsink (penningmeester) en Wilco Oskam (secretaris). 

Adviesraad
De adviesraad denkt bij complexe vraagstukken en ontwikkelingen mee met het leadteam en het bestuur. Indien nodig legt het bestuur verantwoording af aan de adviesraad. De adviesraad bestaat uit ervaren pastors en leiders die al lange tijd betrokken zijn bij DoorBrekers: pastor Paul de Jong, pastor Jeffrey Rachmat, Scott Wilson en apostel Edgar Holder.   

Campus-organisatie
DoorBrekers telt één online campus en vijf fysieke campussen in Amsterdam, Drechtsteden, Midden Nederland, Zeeland en Zwolle, elk met een eigen campusleider. Vaak volgt iedere campus op zondag de preek in Midden Nederland via livestream, zodat we met elkaar één lijn volgen en geestelijk samen optrekken. Nieuwe locaties volgen soms ook de worship via livestream. Zo zijn we ‘één huis met meerdere kamers’.

Waar
Levens
Worden
Vernieuwd