Geven

Wil je financieel meebouwen aan DoorBrekers? Dan zijn er verschillende manieren waarop je kunt geven. Je kunt bijvoorbeeld een gift overmaken naar DoorBrekers via een bankoverschrijving of via iDeal.

DoorBrekers bankgegevens

IBAN
NL55 RABO 0385 5533 07
BIC
RABONL2U

 

Geven via iDeal 

Periodiek geven

Wil je maandelijks (of wekelijks) een vast bedrag overmaken, dan kun je dit op twee manieren doen:

  • Stel een automatische incasso in. Daarmee kies je een bedrag en we schrijven dit steeds automatisch van je rekening af. Deze automatische incasso kun je hier instellen. Een automatische incasso kun je op elk moment aanpassen of stopzetten door een mail te sturen naar info@doorbrekers.nl.
  • Stel een periodieke overboeking in via je bankrekening. Dat kan door via je bankieren-app of internetbankieren een bedrag over te maken en daarbij aan te vinken dat je dat bedrag maandelijks (of wekelijks) wilt overmaken. Als je die optie bevestigt, is je periodieke overboeking ingesteld. Je kunt deze zelf weer aanpassen wanneer je wilt. Check voor meer info bij je bank. 

Slim geven

Veel mensen geven gul aan DoorBrekers. Zowel door het jaar heen als tijdens speciale momenten, zoals een zomer- of eindejaarsgift. We willen je graag helpen om zo slim mogelijk te geven, zodat je zoveel mogelijk terug krijgt van de Belastingdienst. Daarvoor zijn er verschillende opties. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met DoorBrekers Office.

ANBI
DoorBrekers heeft een ANBI-status (een Algemeen Nut Beogende Instelling), giften aan DoorBrekers zijn daarom fiscaal aftrekbaar.

 

DREMPELINKOMEN
Voor gewone giften geldt een drempelbedrag en een maximum om in aanmerking te komen voor Belastingvoordeel. Het drempelbedrag is 1% van je drempelinkomen. Wat je meer hebt gegeven dan dit drempelbedrag, mag je aftrekken van je inkomen, en krijg je dus belastingvoordeel over. Maar alles wat je hebt gegeven boven het maximum, dat is 10% van je drempelinkomen, krijg je geen belastingvoordeel meer over terug.

Het drempelinkomen is het totaal van je inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, maar zonder je persoonsgebonden aftrek.

 

Geef je meer dan 10% van je drempelinkomen per jaar aan goede doelen,
dan is het slim om andere manieren van geven te overwegen, om voor extra belastingvoordeel in aanmerking te komen.

 

PERIODIEKE GIFT
Laat je (een gedeelte van je) giften vastleggen in een schenkingsovereenkomst 'periodieke gift in geld' met DoorBrekers, dan zijn die giften in zijn geheel, zonder drempels, aftrekbaar. Zo'n overeenkomst sluit je voor minimaal vijf jaar. Ideaal voor als je je tienden brengt en daarnaast nog giften geeft aan DoorBrekers of andere goede doelen.

Let op! Giften die je hebt gedaan voor het sluiten van de overeenkomst, tellen niet mee als periodieke gift.

 

EENMALIG PIEKEN
Soms wil je misschien eenmalig een extra groot bedrag geven. Dat kan je niet altijd meerdere jaren volhouden, dus dan is een schenkingsovereenkomst niet handig. Samen met de Belastingdienst hebben we een constructie, waarbij je eenmalig een hoog bedrag geeft, maar daar vijf jaar belastingvoordeel over ontvangt.

Technisch gezien geef je de gift als lening die DoorBrekers in vijf jaar aflost. Maar jij schenkt de aflossing + rente als gift terug (via een overeenkomst periodieke gift). Dus: eenmalig geven, vijf jaar lang voordeel.

 

Ingewikkeld? Beide manieren van slim geven blijken in de praktijk heel eenvoudig te zijn en kunnen je veel extra voordeel opleveren. Kom je er niet uit of wil je meer informatie? Neem dan contact op met DoorBrekers Office. We helpen je graag zo veel mogelijk voordeel te krijgen uit de giften die je geeft.