Host een Alpha


"Wat is het doel van mijn leven? Is er meer tussen hemel en aarde? Hoe word ik gelukkig? Zou er een God bestaan?" Vragen die iedereen wel eens bezighouden. Ken jij mensen met dit soort vragen en wil je hen helpen op zoek te gaan naar antwoorden? Start dan thuis een Alpha@Home: een gezellige plek waar je wekelijks samenkomt met een vaste groep mensen om samen te eten en waar je aan de hand van inspirerende video's ingaat op verschillende levensvragen. 

Alpha@Home

Nodig mensen uit die je kent en start een Alpha@Home. Als Alpha-host zorg je voor lekker (liefst zelfgekookt) eten, faciliteer je het gesprek en natuurlijk zorg je voor een positieve sfeer waar iedere deelnemer zichzelf kan zijn. Vanuit DoorBrekers reiken we alle tools en coaching aan om Alpha te kunnen geven. Denk aan videolessen, richtlijnen voor de invulling van Alpha, een link waar je Alpha-boekjes kunt bestellen en digitale uitnodigingen om mensen uit te nodigen (zie deze link). 

Alpha begint in de week van 26 september en duurt tot half december. Het is de bedoeling dat je de eerste week start met een vrijblijvende Alpha-Introductieavond. Tijdens deze avond krijgen deelnemers aan de hand van de eerste Alpha-video een indruk van wat Alpha inhoudt en daarna kun je tijd nemen voor vragen over de video of Alpha in het algemeen. Besluit iemand na de introductie om Alpha te vervolgen, dan is het de bedoeling dat je de week erna gelijk start. De planning van Alpha loopt voor alle Alpha@Homes gelijk op in verband met een gezamenlijk Alpha-weekend in het weekend van 18-20 november. Verdere info daarover volgt nog.

Alpha in de Midden Nederland Hallen

Help je liever mee bij Alpha in de Midden Nederland Hallen in Barneveld? Dat kan ook, bijvoorbeeld als host of co-host, bij catering of opbouw. De opzet en planning zijn hetzelfde als bij de Alpha@Homes, waarbij deelnemers in een vaste kleine groep worden ingedeeld met een vaste Alpha-host en co-host. Alpha in de Midden Nederland Hallen is op woensdag van 18.00-21.00 uur. De introductie-avond voor deelnemers is op woensdag 28 september.

 

Wil je meer weten, meld je dan aan voor de Alpha-training (on demand) via onderstaande button.