The Word of the Lord

Zondag 26 juni deelde Emma Stark uitgebreid profetische woorden voor het komende seizoen: voor Nederland, voor de kerk in Nederland en voor DoorBrekers specifiek. Emma ziet het als haar rol en verantwoordelijkheid als profeet om het Woord van God (Word of the Lord) te brengen om ontmoedigde mensen te bemoedigen en comfortabele mensen oncomfortabel te maken. Om aanstoot te geven aan de status quo, totdat je op de plek bent waar God je wil hebben. Het is vervolgens jouw rol om de ‘Word of the Lord’ te testen, te wegen en vervolgens te veranderen. 

Emma begint haar preek met de volgende woorden:

Een nieuwe Heilige Geest-beweging

“Een nieuwe Heilige Geest-beweging is bezig te beginnen in deze natie. Een beweging die wil beginnen in dit Huis. Welkom in het tijdperk van de Heilige Geest, maar ook van de kerksplitsingen. Want niet iedereen zal het ‘wilde’ van de Geest, wat over jullie komt, leuk vinden.” 

“Jullie leven staat op het punt aanstoot te geven aan religie. Jullie zullen stoppen met het ‘pleasen’ van enige geest van religie. Je hebt gespeeld met religie, je bent gebonden geweest door religie, je bent uitgeput door religie, je hebt gevochten met religie en God zet Zijn Geest in je vrij, om aanstoot te geven aan religie. En God staat op het punt van jullie een bevrijdingsleger te maken. Want Hij zal niet langer beperkt worden in jullie midden en jullie zullen een bevrijdingsmacht worden.”

Ontmantelingsseizoen

“Dit seizoen is een ontmantelingsseizoen, voorafgaand aan massale reformatie. En ontmanteling is pijnlijk en oncomfortabel. Het vraagt om het onderzoeken van je ziel, loslaten en moeilijke gesprekken. En de vaardigheid om dit moment te overleven, is door te zeggen: ‘God, ik hou ervan om veranderd te worden. God, ik houd van Uw discipline, God, ik houd van Uw wilde avontuur’. En God zegt: “Ik heb de aarde geschokt met schudden, maar nu vraag Ik jullie om Mij toe te staan je gedachten te ontmantelen, je denkprocessen te ontmantelen, je kerkstructuren te ontmantelen, zodat Ik jullie kan bouwen naar het beeld van Mijn Zoon”.”

“God heeft jullie op dit moment in een boksring en Hij dringt je in de hoek. En Hij zegt: “Dit is de dag van je grote ongemak”. Hij zegt: “Ik heb het nodig dat je op je hoede bent voor hoe je gedachten werken. Ik heb het nodig je meningen kritisch te onderzoeken. Ik heb het nodig dat Mijn Woord je opnieuw tot in de kern uitdaagt”.”

 

Dit is slechts de introductie van Emma’s preek. Kijk hier de preek om de hele profetie te horen.

Waar
Levens
Worden
Vernieuwd