Sinds enkele jaren zijn we als DoorBrekers betrokken bij het werk van Sacha Ernst en het AVC-team in en rond Kobani, een grote Syrische stad bij de grens met Turkije, die grotendeels verwoest is door de oorlog. Hier verblijven ongeveer 80.000 vluchtelingen. Velen van hen hebben geen onderdak, wonen in tenten en kleine huizen zonder verwarming. Het AVC-team zorgt daar voor de meest kwetsbaren: mensen met baby's en kleine kinderen, mensen die in de oorlog hun partner zijn verloren, gehandicapte kinderen en vluchtelingen die net zijn aangekomen en niets meer hebben, behalve hun kleren.

Naast de oorlog met de IS en andere groeperingen speelt er op dit moment ook een 'stille oorlog'. Een oorlog waarbij mensen verhongeren of sterven door een gebrek aan medicijnen, doordat aanvoerroutes en aanvoer van water zijn afgesloten. Nu er ook een Covid-lockdown geldt, kunnen veel mensen niet reizen en niet werken, wat in Syrië betekent: geen inkomen en geen eten.

AVC voorziet in Syrië in voedsel en medische hulp, waaronder het "Brood & Vis-project". Dit houdt in dat een gezin elke 10 dagen een Brood & Vis-zak kan ophalen, waarmee dit gezin voor 10 dagen te eten heeft. Naast dit voedselproject wordt er vanuit medische units nog steeds medische zorg verleend bij ziekte en verwondingen. Ook deze medische zorg blijft hard nodig. Als DoorBrekers willen we deze projecten graag ondersteunen. Kijk hoe jij mee kunt doen en verschil kunt maken in Syrië.

 

                              
 

Met onderstaand formulier kun je je maandelijkse gift instellen via automatische incasso. Wil je die na een bepaalde periode weer stopzetten, dan kan dat eenvoudig door een mail te sturen naar info@doorbrekers.nl. 

Een andere manier om verschil te maken, is om ter plekke het AVC-team te versterken in Kobani in Syrië. Nu veel mensen in Syrië openstaan voor het evangelie, zijn er mensen nodig om nieuwe gelovigen te discipelen. Dit houdt in dat je minimaal een aantal maanden beschikbaar bent, zodat je tijd hebt om in mensen te investeren. Wil jij hier meer over weten, stuur dan een mail naar info@doorbrekers.nl en we helpen je graag op weg.