Waarom DoorBrekers Simply Jesus Pasen annuleert.

Paasweekend gaat door.


DoorBrekers gaat door met groots opgezette Paasweekend met een Worship Night op Goede Vrijdag, een doopdienst op zondagmorgen en een Holy Spirit Night op zondagavond. Wel heeft DoorBrekers besloten de Simply Jesus Paasconferentie met David de Vos niet te laten doorgaan. Dit besluit is genomen door het Lead-team en bestuur van DoorBrekers.

Aanleiding is dat wij verrast zijn over hoe David de Vos zich uitlaat in de media en in zijn podcasts over de kerk in Nederland in de aanloop naar de launch van zijn nieuwe boek Rauw. In de komende week zijn door David de Vos meer radio- en televisie interviews gepland. We kennen de inhoud van Davids boek Rauw niet. Dit brengt nog meer onzekerheden met zich mee over zijn standpunten. Dit geeft voor ons onvoldoende vertrouwen om samen het Paasweekend in te gaan.

We zijn verrast dat David de evangelische kerken publiekelijk bekritiseert in de media. De kerk is veelkleurig en niet perfect. Wij houden van de kerk: de evangelische charismatische kerk, de katholieke kerk, de reformatorische kerk en alles wat er tussen zit. De kerk is het lichaam van Christus en wat je liefhebt, stel je niet bloot aan de publieke opinie.


Eenheid
We waarderen iedereen die in de gemeente van Christus werkt, al is het niet altijd op onze wijze en gaat het met vallen en opstaan. We zoeken eenheid met iedereen die gelooft in Jezus Christus en willen niet de onderlinge verschillen uitvergroten, zoals dit nu gebeurt. We kunnen ons niet verenigen met het zaaien van verdeeldheid in het lichaam van Christus. We geloven dat misstanden geadresseerd moeten worden in de kerk. Maar niet op de wijze zoals dat nu gebeurt. De samenwerking met David de Vos is juist tot stand gekomen om bruggen te bouwen naar de brede evangelische wereld die hij vertegenwoordigde.

Om nu toch door te gaan is voor ons niet te verenigen met wie we als kerk willen zijn, waarin we eenheid zoeken. Wij geloven dat we als kerk, in de volle breedte, eenheid moeten uitstralen naar de wereld om ons heen. Daarom hebben we besloten om de samenwerking voor dit Paasweekend te beëindigen. We betreuren de gang van zaken en het spijt ons dat deze ontwikkelingen afleiden waar het echt omgaat met Pasen: de dood en de opstanding van Jezus Christus en dat we in Hem allemaal één zijn!

Alle ticketkosten zullen worden gerestitueerd.


Het Paasweekend gaat door
DoorBrekers zal nu zelf inhoud geven aan het groots opgezette Paasweekend. Met een Worship Night op Goede Vrijdag, een doopdienst op zondagmorgen en een Holy Spirit Night op zondagavond. Tijdens de Holy Spirit Night staat genezing centraal en is er gelegenheid om je te laten dopen.

Het hele weekend is open voor iedereen, toegang is gratis en het reserveren van tickets is niet nodig. Klik hier voor data, tijden en meer info.

Waar
Levens
Worden
Vernieuwd