Kong Hee

Wie is Ps. Kong Hee?

Ps. Kong Hee is de senior pastor van City Harvest Church (CHC) in Singapore, die hij in 1989 samen met zijn vrouw Sun Ho oprichtte. CHC telt gemiddeld ruim 23.000 bezoekers per week. Inclusief alle aangesloten afdelingen en kerken komt dit zelfs neer op ongeveer 45.000 mensen.

Kong staat bekend om zijn passievolle, openhartige en gevatte stijl van communiceren en weet altijd in te spelen op de actualiteiten van vandaag. Hij is daarom wereldwijd een veelgevraagd spreker in zowel kerken als bedrijven.

Initiatieven

In zijn jonge jaren was Kong actief betrokken bij Christ for Asia op de Filippijnen en het stichten van kerken. Sindsdien heeft hij meerdere organisaties opgericht en geleid, waaronder in 1994 de School of Theology, waar inmiddels ruim 8.000 mensen zijn opgeleid en vrijgezet in verschillende landen van de wereld. In 1996 volgde de Church Without Walls (CWW) en een jaar later de City Harvest Community Services Association (CHCSA). Beide organisaties hebben als missie om mensen in nood te helpen, van kansarme kinderen tot terminaal zieken, risicojongeren tot arbeidsmigranten. Jaarlijks helpt CWW bijna 10.000 mensen in nood, terwijl CHCSA bijna 2.000 leden van de gemeenschap ondersteunt.

Opleiding

Kong is opgeleid in computerwetenschappen en informatiesystemen. Daarnaast heeft hij een Masters in theologie en een eredoctoraat van de Hansei Universiteit in Zuid-Korea. Momenteel werkt hij aan zijn doctoraat als promovendus van prof. Frank Macchia.

Gezin

Kong is 33 jaar getrouwd met Ho Yeow Sun (beter bekend als Sun Ho). Sun Ho is ook bekend als popartiest. Samen hebben ze een 19-jarige zoon, Dayan.

Waar
Levens
Worden
Vernieuwd