Bidden & Vasten

7 t/m 14 januari 2024

Doe mee

Aan het begin van een nieuw jaar willen we tijd apart zetten om Gods hart en Zijn stem te horen voor het nieuwe jaar. Op die manier zetten we Hem eerst en is onze eerste focus op Hem.

Doe mee en ontdek Wie God de Vader voor jou is en wat Hij wil zeggen, tegen jou persoonlijk en ons gezamenlijk.

We sluiten de periode van Bidden & Vasten af met een Holy Spirit Weekend van 12-14 januari, waar we tijd nemen voor worship, inspiratie en om met elkaar te delen wat God ons laat zien. Tijdens dit weekend hebben we Dr. Leon van Rooyen bij ons als gastspreker, een inspirerende man die veel te brengen heeft. We geloven dat dit een weekend zal zijn die je niet snel zult vergeten!

Leesplan

Voor de Bidden & Vasten periode is er een speciaal DoorBrekers-leesplan beschikbaar in de Bijbel App van YouVersion. Die is er om je te helpen focus en richting te geven tijdens deze periode. In dit 8-daagse leesplan vind je per dag inspiratie, Bijbelteksten en verdiepende vragen.

Download dit leesplan via de button hieronder, zodat je klaar bent om mee te doen.

Er is dit jaar geen papieren journal van DoorBrekers, dus zorg dat je alvast je eigen journal paraat hebt, waarin je tijdens Bidden & Vasten kunt opschrijven wat je van God hoort, ziet en ervaart. Zo haal je meer uit je periode van Bidden & Vasten en zie je door de periode heen wat God tegen jou wil zeggen.

Download DoorBrekers leesplan

Hoe bid ik mee?

Bij bidden gaat het erom dat je tijd doorbrengt met God. Niet alleen om antwoorden te krijgen op jouw vragen, maar vooral om quality time met Hem te hebben en te horen wat er in Zijn hart leeft. Hij is een beloner van wie Hem oprecht zoeken (Hebreeën 11:6). Hierbij een paar tips die je kunnen helpen:

  • Zoek een moment en een plek waar je even ongestoord met God alleen kunt zijn. Richt je op Hem en begin je Vader in de hemel te danken voor wie Hij is en wat Hij doet in je leven.
  • Zet worshipmuziek aan en zing of bid mee. Is er een zin wat er voor jou uitspringt, laat dat bij je binnenkomen. Bid daar eventueel op door.
  • Lees een stukje uit de bijbel. Begin bijvoorbeeld bij de tekst van de dag en lees de tekst in de context van het hele hoofdstuk in de bijbel. Wat springt er voor jou uit? Bid daarover door.
  • Neem tijd om naar God te luisteren.
  • Schrijf op wat je ervaart, hoort en ziet. Dit kan je helpen om later een rode draad te zien.

God is al bij je, dus je hoeft niets te doen om Hem uit te nodigen. Vaak heb je het zelf vooral nodig om even al het andere ‘uit’ te zetten.

Hoe vast ik mee?

Bij het vasten gaat het er om dat je jezelf onthoudt van dingen die je focus op jezelf en de wereld versterken. Het doel is om je focus alleen op God te richten en Zijn stem duidelijk te horen. Er zijn verschillende vormen van vasten:

  • Volledig vasten: helemaal geen eten met daarnaast alleen water, eventueel met lichte verse sappen. 
  • Selectief vasten: bepaalde elementen weglaten, bijvoorbeeld geen vlees, geen tussendoortjes of geen koolhydraten. Een bekende vorm is het Daniël-vasten, waarbij je alleen groenten, fruit, verse sap en water gebruikt.
  • Gedeeltelijk vasten: een maaltijd overslaan of alleen op bepaalde tijden eten, bijvoorbeeld alleen vóór zonsopgang en na zonsondergang.
  • Media-vasten: bijvoorbeeld geen social media, games, televisie en/of films. 

Kies een vorm van vasten die niet schadelijk is voor je gezondheid en neem een besluit welke dagen je wilt vasten. Bijvoorbeeld gedurende de volledige 8 dagen van de Bidden & Vasten periode of een deel daarvan.

SUPERKIDS JOURNAL

Ook SuperKids doen mee met Bidden & Vasten! Daarvoor is er op elke DoorBrekers locatie voor elk kind een SuperKids journal beschikbaar. Je kunt ‘m ook downloaden via de button hieronder.

Deze journal is voor 8 dagen met per dag input uit de Bijbel, een leuke activiteit en ruimte om te tekenen of schrijven, bijvoorbeeld over wat God tegen je kind zegt.

Neem je kind aan de hand mee en leg uit wat het betekent om God te zoeken, tijd met Hem te besteden en hoe je kind mee kan doen met Bidden & Vasten. Creëer samen vaste momenten, waarop je tijd vrijmaakt voor God. Zo kun je je kind helpen een sterk fundament te leggen voor de rest van zijn/haar leven.

Waar
Levens
Worden
Vernieuwd