Clear
words,
strong
actions.

DOORBREKERS STEUNT AVC INTERNATIONAL 

Sinds een aantal jaren zijn we als DoorBrekers actief betrokken bij AVC International in Syrië, die hulp biedt aan duizenden vluchtelingen in de omgeving van Kobani door middel van het Brood & Vis project en medische units. Kijk hoe jij mee kunt doen en verschil kunt maken.

Hulp in Syrië

De Syrische stad Kobani is grotendeels verwoest door de oorlog en op dit moment verblijven daar 80.000 vluchtelingen. Teveel van hen wonen in tenten of kleine huizen zonder goed werkende verwarming. Naast het constante gevaar van IS-splintergroepen speelt er op dit moment ook een stille oorlog, waarbij mensen lijden vanwege een gebrek aan werk, geld, eten of medicijnen. Het AVC-team biedt hulp aan 500 van de meest kwetsbare gezinnen met kleine kinderen, vluchtelingen, gehandicapte kinderen en mensen die in de oorlog hun partner zijn verloren.

Doe mee

In samenwerking met AVC investeert DoorBrekers in hulp aan vluchtelingen in Syrië door middel van het Brood & Vis-project en medische units. We hebben onder andere geïnvesteerd in de AVC-bakkerij in Kobani, die dagelijks 31.000 broden produceert om uit te delen aan vluchtelingen.

In totaal hebben we de afgelopen jaren ruim €350.000 gegeven aan het werk van AVC, waarmee we een directe impact hebben gehad op duizenden levens in Syrië. Als DoorBrekers willen we deze projecten blijven ondersteunen. Kijk hieronder hoe jij mee kunt doen en verschil kunt maken in Syrië.

Brood & Vis-project

Het Brood & Vis-project houdt in dat een vluchteling-gezin elke 10 dagen een Brood & Vis-zak kan ophalen, waarmee dit gezin voor 10 dagen te eten heeft. Met jouw gift kun jij verschil maken, bijvoorbeeld:

 • Met €12,50 p/m geef je één gezin 10 dagen per maand te eten.
 • Met €37,50 p/m geef je één gezin een hele maand te eten.
 • Met €75 p/m geef je twee gezinnen een hele maand te eten.
 • Met een eenmalige gift van €450 geef je één gezin een heel jaar te eten.

Wil jij hieraan bijdragen? Vul dan het formulier hieronder in met het bedrag wat je eenmalig of maandelijks wilt geven. Uiteraard kun je dit ook zelf via je bank overmaken. Vermeld daarbij dan “AVC Brood & Vis-project 2023”.

Medische Unit

Vanuit medische units wordt gratis medische zorg verleend aan 50-100 mensen per dag bij onder andere ziekte en verwondingen. Een medische unit kost €7.500 per maand.

Wil jij hieraan bijdragen? Vul dan het formulier hieronder in met het bedrag wat je eenmalig of maandelijks wilt geven. Uiteraard kun je dit ook zelf via je bank overmaken. Vermeld daarbij dan “AVC Medische Unit 2023”.

Ik wil geven

  Machtiging

  Hierbij machtig ik DoorBrekers om van mijn rekening af te schrijven:


  Waar
  Levens
  Worden
  Vernieuwd