Als DoorBrekers zijn we sinds een aantal jaren actief betrokken bij ICF Cambodja, door middel van awareness reizen, bouwteams en financieel support. Dit willen we uitbreiden door nu ook kinderen en studenten te sponsoren.  

Waarom?
Het opleidingsniveau in Cambodja is sinds de Khmer-oorlog in de jaren 70 één van de laagste in de wereld geworden. Tijdens deze oorlog zijn in Cambodja bijna 2 miljoen mensen vermoord, waaronder veel onderwijzers. Het gevolg was dat aan het eind van de jaren 70 nog maar 40% van de bevolking kon lezen en schrijven. Om dit land te helpen in het herstel, zijn ND en Sophal Strupler in 2013 een kerk gestart in Siem Reap: ICF Cambodja. Een jaar later breidden zij dit uit met een grote community campus, waar ICF verschillende programma's en activiteiten aanbiedt aan inmiddels ruim 800 Cambodjanen. Daarbij ontwikkelden zij onder andere sponsorprogramma's voor kinderen en jongeren.

Als DoorBrekers geloven we dat we door het sponsoren van kinderen en studenten in samenwerking met ICF kunnen helpen de armoede-cyclus in Cambodja te doorbreken en dat er herstel, hoop en perspectief komt: voor deze jonge mensen, hun families en hun land.

Hoe kun jij meedoen?

 • Sponsor een kind
  € 55 p/m
  Door een kind te sponsoren krijgt een kind goede voeding, onderwijs en persoonlijke en medische zorg, waarbij de gezinssetting en de relatie met Jezus centraal staan. Het is mogelijk om brieven te schrijven naar je sponsorkind, waardoor je het nog persoonlijker maakt en je sponsorkind kunt bemoedigen. 

 • Sponsor een student
  €75 p/m
  Door een student te sponsoren kan iemand studeren aan een goede school. Daarnaast kan hij/zij deel zijn van het werkleven bij ICF om in een veilige omgeving zijn/haar passie en talenten te ontdekken en een goede werkhouding te ontwikkelen. Na het voortgezet onderwijs heeft een student de mogelijkheid om verder te leren aan de universiteit of in het ICF-onderwijsprogramma te blijven.

 • Sponsor een truck
  elk bedrag is welkom
  Wil je maandelijks een ander bedrag geven of eenmalig een bedrag overmaken? Sponsor dan het truck-vervoer. Trucks maken het mogelijk om elke week 900 kinderen en tieners naar de diensten, activiteiten en lessen te brengen van ICF. Een truck kost €250 p/m. Elk bedrag is welkom.

Hoe werkt het?

Meedoen is simpel. Het werkt als volgt:

Sponsor een Kind of Student

 1. Meld je aan
  Klik op (één van) de buttons hieronder en je komt op het aanmeldformulier van ICF. Voor de betaling is het belangrijk om onderaan bij Your Home Church 'DoorBrekers' in te vullen. Dan weet ICF dat de betaling via ons loopt.

 2. Maak je gift over
  Je gift kun je overmaken naar DoorBrekers, IBAN: NL55 RABO 0385 5533 07. Deze gift is belastingaftrekbaar. Belangrijk:

  • Zet duidelijk in de beschrijving: ICF-Sponsor een KIND of ICF-Sponsor een STUDENT.

  • Stel je maandelijkse gift via je eigen bank gelijk in als een terugkerende betaling, zodat je het niet vergeet. Maak je gift bij voorkeur aan het einde van de maand over.

 3. ICF neemt contact op
  Na je aanmelding neemt ICF Cambodja contact met je op over het vervolg van het sponsorprogramma (Engels- of Duitstalig). Wil je een wijziging doorgeven (bijv. omdat je meer kinderen wilt sponsoren of je sponsoring wilt stoppen) dan loopt dat ook rechtstreeks met ICF Cambodja. Je ontvangt hun contactgegevens na je aanmelding.

     

Sponsor een truck

Maak je gift over naar DoorBrekers, IBAN: NL55 RABO 0385 5533 07. Deze gift is belastingaftrekbaar. Belangrijk:

 • Zet duidelijk in de beschrijving: ICF-Sponsor een TRUCK.
 • Als het gaat om een maandelijkse gift, stel dit via je eigen bank dan gelijk in als een terugkerende betaling, zodat je het niet vergeet. Maak je gift bij voorkeur aan het einde van de maand over.

Voor trucksponsoring is het niet nodig om je als sponsor aan te melden bij ICF.