DoorBrekers Outreach

We zijn gemaakt om een verschil te maken in deze wereld. Om de handen en voeten van Jezus te zijn. Individueel, maar ook als gemeente. Dit is wat we in binnen- en buitenland doen aan outreach:

DoorBrekers

We dromen van het bereiken van de wereld. Maar dat begint dicht bij huis. Daarom bouwen we aan een bruisende lokale kerk, waar je op een laagdrempelige manier het goede nieuws van Jezus hoort. Een plek waar je eenvoudig vrienden, buren en collega’s mee naar toeneemt en sterke connecties maakt met anderen. Dat is onze eerste en belangrijkste roeping.

 

Compassion

Wereldwijd leven meer dan een miljard mensen in armoede. Kinderen zijn daar het grootste slachtoffer van. Armoede berooft hen van hun vrijheid, dromen en toekomst. DoorBrekers en Compassion strijden samen voor een wereld zonder armoede. We steunen structureel drie projecten in India, Kenia en de Dominicaanse Republiek. Je kunt zelf een sponsorkind steunen in één van deze projecten.

   

The A21 Campaign

Slavernij en mensenhandel is in de eenentwintigste eeuw nog altijd een levensgroot probleem. Elke dertig seconden verliest er iemand zijn vrijheid. The A21 Campaign strijdt tegen moderne vormen van slavernij door middel van voorlichting, onderwijs, opvang van slachtoffers en justitiële vervolging van daders. We steunden The A21 Campaign onder andere in 2012 en 2013 met een deel van de opbrengst van de kerstnachtdiensten en in 2014 met de opbrengst van de Diamonds Market.

 

Women for Syria

De burgeroorlog in Syrië heeft een grote stroom vluchtelingen op gang gebracht. Veel van de vluchtelingen verblijven voor lange tijd in kampen. DoorBrekers steunde een project van hulporganisatie ZOA en haar Jordaanse partnerorganisatie Arab Woman Today. Het project voorziet gezinnen van noodhulp en ondersteunt vrouwen in het omgaan met verlies, verdriet en trauma’s.

   

Overland Missions

Overland missies brengt het evangelie van Christus naar de meest afgelegen en vergeten plekken op aarde. Ze identificeren deze regio's en beginnen het het goede nieuws te verkondigen totdat het evangelie ten volle effect heeft bereikt. Dit betekent niet alleen het sturen van een team van zendelingen om te prediken, maar ook het inzetten van een meetbare, verantwoordelijke en doeltreffende strategie om de lokale gelovigen te bekrachtigen, zodat ze de missie van het verspreiden van het evangelie ook zelf over kunnen nemen.

 

Watoto

Rescue – Raise – Rebuild
Watoto is een Christelijke organisatie die ontstaan is uit een lokale kerk in Oeganda. De organisatie biedt een breed pakket van zorg en hulp. Het werk begon als een reactie op het schrikbarende aantal wezen en kwetsbare vrouwen in Oeganda. Watoto redt mensen, brengt de nieuwe leiders groot, die op hun beurt weer bijdragen aan de opbouw van hun land. De kinderen van het Watoto kinderkoor zijn de ambassadeurs van de organisatie. Ieder kind heeft een of beide ouders verloren door oorlog of ziekte. Ze wonen in een Watoto dorp.