DoorBrekers Outreach

We geloven dat we geroepen zijn om verschil te maken in deze wereld. Geestelijk, praktisch en persoonlijk. Daarom bouwen we aan een bruisende lokale kerk, waar je op een laagdrempelige manier het goede nieuws van Jezus hoort. Een plek waar je eenvoudig vrienden, buren en collega’s mee naar toeneemt en sterke connecties maakt met anderen. 

Daarnaast willen we praktisch handen en voeten geven aan wat Jezus ons heeft geleerd in het uitreiken naar mensen om ons heen. Dichtbij en verder weg. Daarom organiseren we lokale outreach initiatieven en werken we samen met verschillende internationale organisaties. Daarbij werken we graag samen met organisaties die lokale kerken betrekken bij hun werk, zodat outreach niet op zichzelf staat, maar er voor mensen ook een goed vervolg is. Bij acute nood hulpprojecten steunen we soms ook met een eenmalige gift. Hieronder vind je een greep van DoorBrekers outreach initiatieven en organisaties waar we als kerk mee samenwerken en die we ondersteunen.

DoorBrekers
We Love People

We Love People is erop gericht om verschil te maken in de levens van mensen in onze lokale omgeving. Praktisch en persoonlijk. Dat doen we via verschillende projecten vanuit DoorBrekers connectgroepen en teams in de regio van elke DoorBrekers locatie. De start van WeLovePeople op 15 juni 2019 was een groot succes! Klik hier voor meer info.

 

Compassion
Compassion

Wereldwijd leven meer dan een miljard mensen in armoede. Kinderen zijn daar het grootste slachtoffer van. Armoede berooft hen van hun vrijheid, dromen en toekomst. DoorBrekers en Compassion strijden samen voor een wereld zonder armoede. We steunen structureel twee projecten in Kenia en de Dominicaanse Republiek. Je kunt zelf een sponsorkind steunen in één van deze projecten.

   

SHE Rescue Homes
SHE Rescue Homes

SHE Rescue Homes gaat de strijd aan tegen mensenhandel in Cambodja. Duizenden jonge meiden zijn slachtoffer van seksuele uitbuiting of lopen gevaar hier slachtoffer van te worden. SHE Rescue Homes biedt een veilig thuis voor deze meiden en hun families om genezing, heelheid, steun en liefde te vinden. Naast financiële steun gaat er regelmatig een team van DoorBrekers naar Cambodja om lokaal te helpen en huizen te bouwen.

 

AVC International
AVC International

De jarenlange onrust in het Midden Oosten heeft een grote stroom vluchtelingen op gang gebracht. Veel van deze vluchtelingen verblijven voor lange tijd in vluchtelingenkampen. DoorBrekers steunt het werk van AVC International in die vluchtelingenkampen door families te voorzien van brood en het helpen financieren van een mobiel ziekenhuis, zodat er medische zorg voor onder andere kinderen en ouderen kan plaatsvinden.

   

Overland Missions
Overland Missions

Overland missies brengt het evangelie van Christus naar de meest afgelegen en vergeten plekken op aarde. Overland identificeert deze regio's en begint het het goede nieuws te verkondigen, totdat het evangelie ten volle effect heeft bereikt. Dit betekent niet alleen het sturen van een team van zendelingen om te preken, maar ook het inzetten van een meetbare, verantwoordelijke en doeltreffende strategie om de lokale gelovigen te bekrachtigen, zodat ze de missie van het verspreiden van het evangelie ook zelf over kunnen nemen.

 

Watoto
Watoto

Rescue – Raise – Rebuild
Watoto is een Christelijke organisatie die ontstaan is uit een lokale kerk in Oeganda. De organisatie biedt een breed pakket van zorg en hulp. Het werk begon als een reactie op het schrikbarende aantal wezen en kwetsbare vrouwen in Oeganda. Watoto redt mensen, brengt nieuwe leiders groot, die op hun beurt weer bijdragen aan de opbouw van hun land. De kinderen van het Watoto kinderkoor zijn de ambassadeurs van de organisatie. Ieder kind heeft één of beide ouders verloren door oorlog of ziekte. Ze wonen in een Watoto dorp.

   

Connect
DoorBrekers Connect

DoorBrekers komt in tientallen plaatsen doordeweeks samen in Connectgroepen. De Outreach-groepen zijn erop gericht om een praktisch verschil uit te maken in de directe wereld om ons heen. Zoals bijvoorbeeld: een connectgroep die mensen die een handje nodig hebben in situaties waar ze zelf niet meer uitkomen helpt. Waarom? Omdat Jezus ons eerst liefhad en we graag in contact komen met mensen.

  

Kerstpakket
DoorBrekers Kerstpakketten

De afgelopen jaren hebben we via de Connectgroepen honderden mensen mogen verrassen met een Kerstpakket van DoorBrekers. De reacties die we hierop ontvingen, waren erg positief, indrukwekkend en vaak ontroerend. Ons doel is om deze actie de komende jaren uit te bereiden zodat we jaarlijks met Kerst duizenden pakketten uit kunnen delen.