DoorBrekers Outreach

We geloven dat we geroepen zijn om verschil te maken in deze wereld. Geestelijk, praktisch en persoonlijk. Daarom bouwen we aan een bruisende lokale kerk, waar je op een laagdrempelige manier het goede nieuws van Jezus hoort. Een plek waar je eenvoudig vrienden, buren en collega’s mee naar toeneemt en sterke connecties maakt met anderen. 

Daarnaast willen we praktisch handen en voeten geven aan wat Jezus ons heeft geleerd in het uitreiken naar mensen om ons heen. Dichtbij en verder weg. Daarom organiseren we lokale outreach initiatieven en werken we samen met verschillende internationale organisaties. Daarbij werken we graag samen met organisaties die lokale kerken betrekken bij hun werk, zodat outreach niet op zichzelf staat, maar er voor mensen ook een goed vervolg is. Bij acute noodhulpprojecten steunen we soms ook met een eenmalige gift. Hieronder vind je een greep van DoorBrekers outreach initiatieven en organisaties waar we als kerk mee samenwerken en die we ondersteunen.

DoorBrekers
WeLovePeople

We Love People is erop gericht om verschil te maken in de levens van mensen in onze lokale omgeving. Praktisch en persoonlijk. Daarom zijn we onder andere gestart met een WeLovePeople-dag op 15 juni 2019 en dat bleek een groot succes. Klik hier voor meer info.

 

Kerstpakket
DoorBrekers Kerstpakkettenactie

De afgelopen jaren hebben we honderden mensen mogen verrassen met een Kerstpakket via DoorBrekers Connects en Teams. De reacties van de ontvangers zijn vaak onbetaalbaar. Ons doel is om deze actie de komende jaren uit te breiden, zodat we jaarlijks met Kerst duizenden pakketten uit kunnen delen.

   

SHE Rescue Homes
SHE Rescue Homes

SHE Rescue Homes gaat de strijd aan tegen mensenhandel in Cambodja. Duizenden jonge meiden zijn slachtoffer van seksuele uitbuiting of lopen gevaar hier slachtoffer van te worden. SHE Rescue Homes biedt een veilig thuis voor deze meiden en hun families om genezing, herstel en liefde te vinden. Naast financiële steun gaat er regelmatig een team van DoorBrekers naar Cambodja om lokaal te helpen en huizen te bouwen.

 

AVC International
AVC International

De jarenlange onrust in het Midden Oosten heeft een grote stroom vluchtelingen op gang gebracht. Veel van deze vluchtelingen verblijven voor lange tijd in vluchtelingenkampen. DoorBrekers steunt het werk van AVC International in die vluchtelingenkampen door families te voorzien van brood en het helpen financieren van een mobiel ziekenhuis, zodat er medische zorg voor onder andere kinderen en ouderen kan plaatsvinden.

   

Compassion
Compassion

Wereldwijd leven meer dan een miljard mensen in armoede. Kinderen zijn daar het grootste slachtoffer van. Armoede berooft hen van hun vrijheid, dromen en toekomst. DoorBrekers en Compassion strijden samen voor een wereld zonder armoede. We steunen structureel twee projecten in Kenia en de Dominicaanse Republiek. Je kunt zelf een sponsorkind steunen in één van deze projecten.

 

Watoto
Watoto

Rescue – Raise – Rebuild
Watoto is een Christelijke organisatie die ontstaan is uit een lokale kerk in Oeganda. De organisatie biedt een breed pakket van zorg en hulp. Het werk begon als een reactie op het schrikbarende aantal wezen en kwetsbare vrouwen in Oeganda. Watoto redt mensen, brengt nieuwe leiders groot, die op hun beurt weer bijdragen aan de opbouw van hun land. De kinderen van het Watoto kinderkoor zijn de ambassadeurs van de organisatie. Ieder kind heeft één of beide ouders verloren door oorlog of ziekte. Ze wonen in een Watoto dorp.

   

Connect
DoorBrekers Connect

DoorBrekers komt in tientallen plaatsen doordeweeks samen in Connectgroepen. De Outreach-Connects zijn erop gericht om een praktisch verschil uit te maken in de directe wereld om ons heen. Zoals bijvoorbeeld een Connect die mensen die een handje nodig hebben in situaties waar ze zelf niet meer uitkomen helpt. Waarom? Omdat Jezus ons eerst liefhad en we graag in contact komen met mensen.