DOORBREKERS BOUWT

DoorBrekers bouwt een eigen gebouw in Barneveld, als onderdeel van de Midden Nederland Hallen aan de A30.
We bouwen een auditorium van 2.000 m2, een mini-auditorium van circa 375 m2, een grote foyer, koffiebar, break out ruimtes en op de bovenste verdieping DoorBrekers Office.

 

VOORTGANG


In 2015 kregen we definitief groen licht op het plan om te bouwen.
In juli 2015 hebben we de grond gekocht en in oktober hetzelfde jaar
zijn we gestart met het grondwerk. 4 januari 2016 zijn we officieel gestart
met de bouw. Op zondag 11 december 2016 houden we een feestelijke
Opening Celebration, je bent van harte welkom dit feest mee te vieren!

 

IMPRESSIE


 

 

GEVEN


Wil je financieel meebouwen aan dit project? Dan zijn er verschillende manieren waarop je kunt geven. Je kunt een gift o.v.v. ‘bouwfonds DoorBrekers’ overmaken naar DoorBrekers via een bankoverschrijving of hieronder via iDeal. Je kunt ook eenmalig of voor een langere periode automatische incasso afgeven aan DoorBrekers. Er zijn een aantal verschillende opties om je gift zo slim mogelijk te geven, zodat je zoveel mogelijk Belastingvoordeel hebt van je gift.
Kijk op deze pagina voor meer informatie.

 

DoorBrekers bankgegevens
IBAN: NL55 RABO 0385 5533 07
BIC: RABONL2U

 

 

Geven via iDeal 

 

 

EXPLOITATIE


We houden met de bouw en inrichting rekening met de exploitatie van het gebouw. Doordeweeks is het gebouw ideaal geschikt voor exploitatie aan bijvoorbeeld concerten, beurzen, congressen en presentaties. DoorBrekers Office krijgt een aparte ingang, zodat zelfs als het hele gebouw verhuurd is aan derden, onze dagelijkse werkzaamheden ongestoord door kunnen gaan.

Op advies van de belastingadviseur en accountant heeft DoorBrekers een B.V. opgericht. Met de B.V. heeft DoorBrekers maximaal belastingvoordeel en verzekeren we ons van maximale juridische en financiële bescherming van DoorBrekers als kerk. De exploitatie wordt zakelijk geregeld, zodat onze vrijwilligers zich volledig kunnen richten op kerk zijn.

Vanaf het eerste moment van de bouwplannen is het al onze droom om een gebouw te bouwen dat we commercieel kunnen exploiteren. Met de inkomsten van exploitatie kunnen we bijvoorbeeld versneld aflossen, eigen vermogen opbouwen, maar ook extra investeren in de kerk. We verwachten dat onze netto huisvestingskosten vanaf het tweede jaar gelijk of lager zullen zijn dan onze huidige huisvestingskosten. In de jaren daarna verwachten we dat de huisvestingskosten fundamenteel lager zullen worden.

 

 

Q&A


 

+ Bouwen we zelfstandig?
We bouwen samen met Timo Kruft Beheer B.V. één complex met één uitstraling omdat we het complex in de markt zetten als de Midden Nederland Hallen. DoorBrekers bouwt op eigen grond en het gedeelte van DoorBrekers kan volledig zelfstandig functioneren. Timo Kruft Beheer B.V. realiseert in de eerste fase de Markthal en een bijbehorend restaurant.

+ Wat is de investering voor DoorBrekers?
De grond, 8.400 m2, hebben we in juli 2015 gekocht voor 1,47 miljoen euro. De totale kosten voor dit project zijn begroot op ruim 6 miljoen euro.

+ Wat is de status van de financiering?
Op dit moment zijn bezig met de financiering. We verwachten de financiering rond te krijgen op basis van een lening voor 60% van het project. De lening zal in 20 jaar moeten worden afgelost. We rekenen erop dat DoorBrekers voor 40% eigen vermogen zal aanwenden. We hebben nog 1,25 miljoen euro nodig om deze 60/40 verhouding te bereiken. Als gemeente hebben we de komende periode (juli 2015 t/m november 2016) genomen om deze 1,25 miljoen euro bij elkaar te brengen.

+ Het huidige plan verschilt met eerdere plannen, hoe kan dat?
De plannen voor een eigen gebouw gaan terug tot 2008. In de tussentijd zijn deze plannen meermaals gewijzigd en doorontwikkeld. DoorBrekers heeft een grotere rol gekregen in het complex.

+ Wat gebeurt er met de koepel die Timo Kruft Beheer B.V. zou realiseren?
Het voormalige Aviodome, die Timo Kruft Beheer B.V. zou bouwen wordt voorlopig niet gerealiseerd. Dit heeft verder geen effect op DoorBrekers.

+ Ik ben zzp’er / heb ervaring met bouwen: kan ik meehelpen met afbouwen?
Dat is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk kiezen we er voor om alles bij een partij uit te besteden. Zodra er meer duidelijk is komen we met meer informatie.

+ Wat wordt de exacte locatie van het gebouw?
Het complex de ‘Midden Nederland Hallen’ komt langs de A30 te staan (afslag 5), bij de rotonde aan de Thorbeckelaan. Tegenover het hulpverleningscentrum (brandweer, politie en ambulances) van Barneveld. Klik hier voor de locatie in Google Maps.

+ Kan elke instantie of organisatie het gebouw huren, ook als we niet achter hun visie en waarden staan?
Het deel van de Midden Nederland Hallen dat DoorBrekers bouwt is ons eigen gebouw. Voor dat deel kan DoorBrekers zelf bepalen wie het mag huren.

Heb je nog onbeantwoorde vragen? Neem hiervoor contact op met DoorBrekers Office.